سرامیک نمای بیرونی
سرامیک نمای بیرونی از جدیدترین گزینه ها برای زیباسازی نمای ساختمان می باشد که از نظر طرح و رنگ بندی دارای تنوع بالایی بوده و قیمت ارزان تری نسبت به سنگ دارند. این سرامیک ها با آنچه در کفپوش و دیوار سرویس بهداشتی و حمام و آشپزخانه ها استفاده میشود کاملا متفاوت بوده و جذب نم و رطوبت در آنها کمتر از 5/0 درصد می باشد. در ادامه انواع سرامیک های نمای بیرونی و قیمت و ماندگاری و سایر ویژگی های آنها را بررسی خواهیم نمود.
در زیباسازی نمای ساختمان ها از انواع سنگ و آجر استفاده میشود و با توجه به سبک و طرحی که اجرا میشوند، جلوه های متفاوتی دارند. علیرغم زیبایی منحصر به فرد نماهای سنگی، در سالهای اخیر نوع خاصی از سرامیک نیز در این صنعت مورد استفاده قرار میگیرند. سرامیک نما ی بیرونی روند تولید کاملا متفاوت با سرامیک های معمولی داشته و به دلیل حرارت دهی زیاد، کمتر از 5 درصد امکان نفوذ نم و رطوبت به درون آنها وجود دارد. این سرامیک ها را اصطلاحا سرامیک خشک می گویند، چون برای نصب آنها از ملات استفاده نمیشود.
برای نصب سرامیک های نمای بیرونی ابتدا زیر ساخت با ریل های آلومینیومی آمده شده و سپس تایل های سرامیکی با سوراخ شدن یا توسط چسب روی ریل قرار خواهند گرفت. در حالت کلی سرامیک هایی که برای نما استفاده میشوند با نوع معمولی چند تفاوت عمده دارند که عبارتند از:
- نحوه نصب سرامیک های نما متفاوت بوده و بدون ملات روی ریل فلزی قرار میگیرند.
سرامیک خشک نما مقاومت بسیار بالایی در برابر نم و رطوبت داشته و جذب آنها کمتر از 5 درصد است.
- وزن سرامیک نمای بیرونی سنگین تر از سرامیک های معمولی می باشد.
انواع سرامیک نمای بیرونی
تفاوت در سرامیک های موجود در بازار بسیار زیاد بوده و با توجه به شرایط محیطی و نوع ساختمان و معماری آن می توان بهترین گزینه را انتخاب کرد. در یک دسته بندی کلی می توان آنها را از نظر طرح به صورت زیر دسته بندی کرد:
سرامیک طرح دار نما
در سالهای اخیر صنعت تولید مصالح ساختمانی با تغییر و تحول زیادی مواجه شده است و در حال حاضر انواع سرامیک با طرح های متنوع عرضه میشوند. این سرامیک ها دارای طرح های مختلف بوده و با توجه به سبک معماری ساختمان می توان از آنها استفاده نمود. با توجه به اینکه برخی از این سرامیک ها طرح های شلوغی دارند، به همین دلیل بهتر است تنها در بخشی از نما از آنها استفاده شود. به عنوان مثال می توان ترکیبی از سرامیک های ساده و طرح دار را با هم روی نمای بیرونی ساختمان اجرا کرد.
سرامیک طرح تراورتن
یکی از پرکاربردترین انواع نمای ساختمان، سنگ های تراورتن می باشند که برای کفپوش نیز استفاده میشوند. سرامیک های نما با طرح تراورتن می توانند به دلیل قیمت ارزان تر جایگزین مناسبی برای این سنگ ها به شمار روند.
سرامیک نما بیرونی با طرح سنگ
در میان طرح های بسیار متنوعی که برای این سرامیک ها ارائه شده است، بیشترین گرایش به سمت طرح های سنگ می باشد. چون نمای سنگ با فرهنگ ایران سازگاری بیشتری داشته و در معماری مدرن نیز کاربرد زیادی پیدا کرده اند. این سرامیک ها در طرح های سنگ مرمر، گرانیت و آنتیک تولید میشوند و از نظر رنگ بندی نیز تنوع بالایی در آنها وجود دارد.
ماندگاری سرامیک نمای بیرونی
علاوه بر جلوه ظاهری و زیبایی، کیفیت مصالح به کار رفته در بخش های مختلف ساختمان اهمیت بسیار بالایی دارد. یکی از مهم ترین فاکتورها در انتخاب سرامیک نمای بیرونی، میزان مقاومت و ماندگاری آنها می باشد. سرامیک پرسلانی نوع خاصی از سرامیک می باشد که در نمای ساختمان استفاده میشود و از فلدسپات، خاک رس و سیلیس تولید شده و در کوره های مخصوص حرارت دهی میشوند. به همین دلیل سرامیک های نمای استحکام زیادی داشته و فشار و ضربه به آنها آسیب وارد نمی کند.
با توجه به بارش باران های اسیدی در شهرهای بزرگ و صنعتی، میزان مقاومت نما در برابر خوردگی در زمان تولید مصالح تست و بررسی میشود. سرامیک های نما در برابر بارش باران های اسیدی مقاومت بسیار زیادی داشته و دچار تغییر رنگ نخواهند شد. علاوه براین، این سرامیک ها کمتر از 5 درصد نفوذ نم و رطوبت دارند و بارش باران و برف بر ساختار آنها تاثیری ایجاد نمیکند و به همین دلیل استفاده از آنها در نما کاملا ایمن است.
شیک ترین نوع سرامیک نمای بیرونی
تنوع بسیار زیاد در طرح و مدل های سرامیک مناسب نمای بیرونی ساختمان باعث میشود با سبک های مختلف بتوان گزینه های متعددی را انتخاب کرد. برای انتخاب شیک ترین نوع سرامیک نمای بیرونی ساختمان لازم است چند نکته را مد نظر داشته باشید که عبارتند از:
- طرح سرامیک باید به گونه ای باشد که با نوع معماری و سبک کلی ساختمان تناسب داشته باشد. به عنوان مثال، برای نمای رومی می توان از سرامیک های طرح مرمر و تراورتن استفاده نمود.
- رنگ سرامیک باید با نوع معماری و تعداد طبقات و میزان بزرگی ساختمان تناسب داشته باشد. برای ساختمان هایی که متراژ کمی دارند و تعداد طبقات آنها نیز کم است، سرامیک با رنگ های روشن گزینه مناسب تری خواهد بود.
- سرامیک های گرانیت با توجه به طرح و رنگ بندی خاصی که دارند، بهتر است در کنار سایر سرامیک ها به صورت ترکیبی استفاده شوند. از این سرامیک ها در برخی از بخش های نما می توان استفاده کرد و تضاد روی نما جلوه بهتری را ایجاد می کند.
- بندرت در بازسازی های ساختمان نمای آنها تغییر پیدا می کند، به همین دلیل باید در طرح و رنگ و مدل چیدمان تایل های سرامیکی دقت بالایی داشته باشید. مدل و رنگ بندی های شلوغ خیلی زود ذهن و چشم را خسته می کند و به مرور حس خوبی از ساختمان نخواهید داشت. بهترین انتخاب، سرامیک های ساده با رنگ های روشن می باشد چون مدل آنها قدیمی نشده و حس خوبی را در ارفاد ایجاد می کنند.
قیمت سرامیک نمای بیرونی ساختمان
یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت سرامیک های نمای بیرونی، جنس و میزان ضخامت و استحکام آنها است. هر چه استحکام این سرامیک ها بیشتر باشد، به همان نسبت نیز قیمت بیشتری خواهند داشت. علاوه براین، طرح و رنگ بندی نیز می تواند بر قیمت ها اثر زیادی داشته باشد.
با توجه به نوسانات زیادی که در قیمت ها وجود دارد، می توانید برای استعلام قیمت روز سرامیک های نمای بیرونی در طرح های مختلف با کارشناسان فروش تجهیز نما تماس بگیرید. این مجموعه آماده اجرای نمای خشک ساختمان با سرامیک های رنگی و طرح دار و ساده پرسلان و غیره بوده و کیفیت، تنوع و قیمت مناسب را با هم تلفیق کرده است.
انواع سرامیک نمای ساختمان
برخلاف تصور اغلب افراد، سرامیک هایی که بر روی نمای ساختمان ها نصب میشوند، با سایر سرامیک ها کامل متفاوت است. این تفاوت ها نه تنها در شکل ظاهری می باشد، بلکه ویژگی ها و نحوه اجرای آنها نیز با هم فرق دارند. با توجه به ویژگی های فیزیکی و نحوه تولید می توان آنها را به دو گروه زیر تقسیم بندی کرد:
سرامیک خشک مجوف
این نوع از سرامیک نمای ساختمان به روش اکسترود تولید میشود. روند تولید این گروه از سرامیک ها به این صورت است که ابتدا خمیر تولید شده از خاک رس سفید و قرمز آماده سازی شده و سپس در قالب های مخصوص قرار گرفته و با فشار زیادی که به آنها وارد میشود، شکل میگیرند. در اثر حرارت دهی که دستگاه اکستروژن انجام می دهد، خمیر به این سرامیک ها تبدیل شده و مقاومت آنها در برابر نم و رطوبت تا حد زیادی افزایش پیدا می کند.
سرامیک خشک مجوف توپر
نوع دیگری از متریال هایی که برای نمای سرامیک ساختمان کاربرد دارد، به مجوف توپر معروف بوده و در بازار ایران نیز بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. خمیر سرامیک در این روش آماده شده و سپس با سیستم های فشار در قالب قرار گرفته و شکل میگیرد. فشار بسیار زیادی که به سطح سرامیک در حین تولید وارد میشود، باعث میشود رطوبت پذیری آنها کمتر از 5 درصد شود.
سرامیک های توپر فول بادی نیز گروه دیگری از سرامیک های نما می باشد که برای نمای بیرونی کاربرد زیادی دارد. سطح این نوع سرامیک کاملا صاف بوده و شبیه به همین دلیل برای آنها کمتر از لعاب استفاده می کنند. سایر سرامیک ها به صورت لعاب دار نیز اجرا میشوند و قیمت بیشتری نسبت به فول بادی دارند.
در دسته بندی دیگر می توان سرامیک ها را از نظر طرح و شکل ظاهری گروه بندی کرد که عبارتند از:
- سرامیک طرح سنگ
- سرامیک تراورتن
- سرامیک طرح آجر
- سرامیک طرح گرانیت
- سرامیک چند رنگ و طرح دار
با توجه به معماری ساختمان و طرح مورد نظر می توان از هر یک از انواع سرامیک های نما استفاده نمود. ویژگی مشترک در تمام این سرامیک ها، رطوبت پذیری بسیار پایین و کمتر از 5 درصد و مقاومت در برابر نوسانات دمایی و شوک های حرارتی اشاره نمود.
جدیدترین مدل های سرامیک نمای ساختمان
در صنعت ساختمان سازی تغییر و تحول بسیار زیادی را شاهد هستیم و نمونه بارز آن را می توان در طرح و مدل های سرامیک های نما مشاهده کرد. از جدیدترین مدل های این سرامیک ها می توان به مدل های طرح سنگ مرمر و آنتیک اشاره نمود. علاوه براین، نمونه های طرح تراورتن نیز از مدل های جدید می باشند که برای نمای آپارتمان های مسکونی و غیره می توان از آنها استفاده نمود.
بهترین نمای ساختمان کدام است؟
نمای ساختمان به دلیل اهمیت فوق العادهای زیادی که در زیبایی ساختمان دارد همیشه موضوع چالش برانگیز و مهم برای صاحبان و طراحان ساختمان است. اولین سوال مطرح شده در ذهن ما این است که بهترین نما چه نمایی است؟
نما به گونه ای بیانگر شخصیت ساختمان است. هر ساختمان با توجه به نمای آن مورد بررسی قرار می گیرد. طراحی نمای ساختمان برای خود طراحان نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است، زیرا طراح می تواند هنر، خلاقیت و مهارت خود را در طراحی نمای ساختمان به رخ دیگران بکشد. از جهت دیگر، افراد دوست دارند در بین دیگران بی نظیر و خاص باشند، یک طراحی خوب می تواند این حس را به فرد بدهد. به عنوان نکته دیگر، نما افزون بر زیبایی، می تواند از نظر عملکرد هم دارای اهمیت باشد. انتخاب مواد اولیه مناسب، در بهرهوری و صرفه جویی انرژی تاثیرگذار است و باعث جلوگیری از هدررفت آن می شود.
بطور کلی امروزه بیشتر ساختمان های اداری و مسکونی هزینه زیادی برای نما انجام می دهند. این موضوع در اکثر نقاط جهان وجود دارد و کمپانی های بزرگ نیز به نحوه دیزاین خارجی و نما اهمیت زیادی می دهند. چرا که نما می تواند باعث افزایش اعتبار و تثبیت آن در ذهن مشتری شود و به برندینگ هم کمک زیادی می کند.
همان گونه که می دانید نمی توان از یک مواد اولیه ثابت در تمام ساختمان ها و بنا ها استفاده کرد. برای مثال متریالی که در مجتمع های تجاری و تفریحی استفاده می شود، کاربردی در ساختمان های مسکونی ندارند. به همین علت نمی توان با قطعیت اظهار نظر کرد، که نمای شیشه ای بهتر است کامپوزیتی و یا آجری.
اما بطور کلی می توان چند ملاک اصلی را در انتخاب بهترین نما و متریال در نظر گرفت.
انواع سبک نمای ساختمان
سبک های به کار رفته برای نمای ساختمان ها در کشورهای مختلف بر اساس فرهنگ آنها تغییر می کند. به طوریکه می توان گفت شکل ظاهری ساختمان در هر نقطه از دنیا نوعی شناسنامه و سند هویت و فرهنگ به شمار می رود. در ایران نیز سبک های مختلفی برای زیباتر شدن جلوه ظاهری ساختمان استفاده میشود که برخی ریشه در اصالت و فرهنگ کشورمان دارد و برخی از سایر نقاط دنیا الهام گرفته شده اند. از پرکاربردترین سبک های نمای ساختمان در ایران می توان به موارد زیر اشاره نمود:
این شیوه اجرای نما اصالت و شکوه خاصی را نمایان کرده و ساختمان ها را بیشتر شبیه به قصر و کاخ های قدیمی می کند. استفاده از سنگ های مرمر سفید و تراورتن و گرانیت برای اجرای ستون های کوتاه یا سرستون ها و گلویی های تزئینی و قوس هایی که در بخش های مختلف با نقش های ظریف ایجاد شده اند، در نهایت نتیجه ای فوق العاده را به همراه دارند. از بهترین و پرطرفدارترین سبک های کلاسیک می توان به نمای رومی اشاره کرد.
نمای رومی که بیشتر با سنگ مرمر و تراورتن اجرا می شود، شباهت زیادی به آثار به جای مانده از تخت جمشید داشته و شکوه و جلوه ای خاص دارد. به طوریکه این نما احساس تجملات و مرفه بودن را در ذهن ببیننده القا می کند.
نمای ساختمان مینیمال
همان طور که از نام این سبک مشخص است، مینیمال بودن و سادگی در درجه اول اهمیت برای آنها قرار گرفته است. در این سبک تلاش میشود تا حد امکان پیچیدگی ها و قوس و انحنا و کتیبه و موارد مشابه حذف شده و در نهایت طرحی ساده و در عین حال چشم نواز ایجاد شود. سبک های مینیمال برای ساختمان هایی که دارای تعداد طبقات کمتری هستند می توانند جلوه مدرن و فوق العاده ای ایجاد کنند.
در ایران و سایر کشورهای اسلامی ویژگی های خاصی در زیباسازی نمای ساختمان استفاده میشود و مهم ترین آنها، کاشی کاری های رنگی است. این سبک ها برای منازل مسکونی کاربرد نداشته و بیشتر برای اماکن فرهنگی و هنری و مذهبی از آنها استفاده میشود. در سبک های اسلامی آجر کاربرد زیادی دارد و توجه ویژه ای به سردر ساختمان و ورودی ها میشود.
اجرای سرامیک نمای ساختمان
در اجرای نمای سرامیک ساختمان دو روش کلی وجود دارد. در نوع قدیمی از ملات های سیمانی برای اتصال به سطح استفاده میشد که البته کیفیت خوبی نداشته و کمتر از آن استقبال میشود. در نوع دوم، ابتدا زیر ساخت فلزی روی سطح ساختمان نصب میشود. سپس تایل های سرامیک روی ریل های آلومینیومی قرار گرفته و با پیچ و مهره یا سایر اتصالات محکم میشود. برای اجرای ین نوع نما از سیستم های نمایان و پنهان استفاده شده و هر یک دارای ویژگی های خاصی هستند. با توجه به شرایط محیطی و نوع ساختمان سیستم مناسب باید انتخاب و تجهیزات باکیفیت و مقاوم نصب آنها انجام شود.
اجرای سرامیک نمای ساختمان در تهران
رعایت استانداردها در استفاده از تجهیزات زیر ساخت باکیفیت اهمیت بسیار زیادی در این شیوه اجرای نما دارد. گروه تجهیزنما از بزرگترین فروشندگان تجهیزات زیرساخت و انواع دیتل و غیره بوده و مشاوره در زمینه انتخاب اجرای نمای خشک ارائه می دهد. کارشناسان این مجموعه با تجربه بالایی که در سالها فعالیت در این حوزه کسب کرده اند، آماده ارائه مشاوره و معرفی تیم های حرفه ای در زمینه اجرای سرامیک نمای ساختمان در تهران می باشند.
سوالات متداول سرامیک نمای بیرونی
سرامیک نمای بیرونی چیست؟
در زیباسازی نمای ساختمان ها از انواع سنگ و آجر استفاده میشود و با توجه به سبک و طرحی که اجرا میشوند، جلوه های متفاوتی دارند. علیرغم زیبایی منحصر به فرد نماهای سنگی، در سالهای اخیر نوع خاصی از سرامیک نیز در این صنعت مورد استفاده قرار میگیرند.
ماندگاری سرامیک نمای بیرونی چقدر است؟
علاوه بر جلوه ظاهری و زیبایی، کیفیت مصالح به کار رفته در بخش های مختلف ساختمان اهمیت بسیار بالایی دارد. یکی از مهم ترین فاکتورها در انتخاب سرامیک نمای بیرونی، میزان مقاومت و ماندگاری آنها می باشد.
قیمت سرامیک نمای بیرونی ساختمان چیست؟
یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت سرامیک های نمای بیرونی، جنس و میزان ضخامت و استحکام آنها است. هر چه استحکام این سرامیک ها بیشتر باشد، به همان نسبت نیز قیمت بیشتری خواهند داشت. علاوه براین، طرح و رنگ بندی نیز می تواند بر قیمت ها اثر زیادی داشته باشد.
ممنون از مطالب مفیدتون