نمای سرامیکی
نمای سرامیکی به دلیل مقاومت بسیار زیاد در برابر شرایط محیطی و همچنین تنوع در طرح و رنگ یکی از گزینه های پرطرفدار برای زیباسازی جلوه ظاهری ساختمان ها در سالهای اخیر می باشد. در این شیوه اجرای نمای ساختمان، سرامیک جایگزین سنگ و آجر شده و به هیچ عنوان از ملات های سیمانی در نصب آنها استفاده نمیشود. گروه تجهیزنما در ادامه انواع نمای سرامیکی و ویژگی های آنها را معرفی و نحوه اجرا و قیمت را بررسی خواهد نمود.
از انواع خدمات شرکت ساختمانی تجهیز نما می توان به سرامیک نمای بیرونی ، سرامیک نمای خشک و… اشاره کرد.
نمای سرامیکی چیست؟
نمای سرامیکی نوع خاصی از نمای ساختمان می باشد که متریال اصلی نصب شده روی دیوارها و سایر بخش های بنا، سرامیک خشک است. این سرامیک ها با آنچه در کفپوش کاربرد دارد کاملا متفاوت بوده و از نوع فول بادی انتخاب میشوند. به عبارت دیگر، سرامیک های مورد استفاده برای نما بدون ملات سیمانی روی سطح نصب شده و در برابر نم و رطوبت دوام بسیار زیادی دارند. به طوریکه احتمال نفوذ نم و رطوبت به سطح آنها کمتر از 5/0 درصد می باشد.
با توجه به جلوه منحصر به فرد، مقاومت بالا و همچنین تنوع در طرح و رنگبندی، نمای سرامیکی برای منازل مسکونی، تجاری و اداری، فرودگاه ها و ترمینال ها و غیره قابل اجرا هستند.
ویژگی نمای سرامیکی
همان طور که در طول متن نیز اشاره شد، سرامیک های مورد استفاده برای نما با سایر سرامیک های کفپوش ها کاملا متفاوت هستند. سرامیک پرسلان که در نمای خشک استفاده میشود، چند ویژگی مهم دارند که عبارتند از:
- مقاومت بسیار بالا در برابر حرارت و آتش سوزی
- استحکام زیاد در برابر فشار و ضربه به دلیل نحوه تولید و حرارت دهی
- ضریب نفوذ رطوبت کمتر از 5/0 درصد
- عدم استفاده از ملات های سیمانی و اتصال محکم به زیرساخت های فلزی
- عدم تغییر رنگ به دلیل تابش اشعه ماورابنفش خورشید
- عدم تغییر رنگ و خوردگی به دلیل تماس با مواد اسیدی و قلیایی
- عدم تاثیر منفی آلودگی هوا و بارش باران های اسیدی در شکل ظاهری
- استقامت بسیار زیاد در برابر خراشیدگی
- شستشوی و تمیز کردن آسان نمای سرامیکی
- تنوع بالا در طرح و رنگ و شباهت زیاد به سنگ
انواع نمای سرامیکی
تنوع در نماهای سرامیکی بسیار زیاد است و متناسب با سبک معماری ساختمان حق انتخاب بالایی پیش رو خواهید داشت. یکی از مهم ترین دسته بندی هایی که برای این نماهای می توان ارائه داد، نحوه اجرای آنها می باشد که عبارتند از:
اجرای پنهان نما
در تمام انواع نماهای سرامیکی، به جای ملات از زیرساخت های فلزی و ریل های آلومینیومی استفاده میشود. پس از آماده سازی زیرساخت، تایل های سرامیکی روی ریل قرار گرفته و محکم میشوند. اجرای پنهان به نوع خاصی از نماها گفته میشود که اتصالات روی بدنه سرامیک قرار نگرفته و قابل رویت نخواهند بود. به همین دلیل سطح نما کاملا صاف و یکدست بوده و جلوه فوق العاده ای خواهند داشت. در اجرای این سبک از شیوه های مختلفی از قبیل سیستم انکربولت ( کیل )، شیاری، پیمی و چسبی استفاده میشود.
به عنوان مثال، در نوع کیل ابتدا سطح سرامیک توسط دستگاه خاصی سوراخ شده و سپس درون سرامیک حدیده می شودو بعد با پیچ رولپلاک های فلزی مخصوص به نام انکربولت به ریل آلومینیومی زیرین محکم خواهد شد. در نوع شیاری ابتدا سطح زیرین سرامیک شیار ایجاد شده و کلیپس ها با چسب درون شیار قرار گرفته و سپس روی ریل سوار میشوند.
اجرای نمایان نما
نوع دیگری از نمای سرامیکی به صورت نمایان اجرا میشوند و اتصالات روی سرامیک قابل مشاهده است. سیستم فاوتون، سیستم ماسا، کلیپس چهار طرفه و سیستم ترک از جمله گزینه های مورد استفاده برای این منظور می باشند.
علاوه براین دسته بندی، با توجه به نوع سرامیک و طرح آنها نیز می توان این نماها را دسته بندی کرد. به عنوان مثال، در برخی از نماها از سرامیک های طرح سنگ مرمر، گرانیت و آنتیک استفاده میشوند. علاوه براین، در برخی دیگر از سرامیک های طرح تراورتن استفاده شده که شباهت بسیار زیادی به سنگ داشته و برای نماهای مدرن و کلاسیک در رنگ بندی های مختلف ارائه میشوند. لازم به ذکر است، سرامیک مورد استفاده برای این نماهای پرسلانی بوده و در دو نوع سخت خمیر و نرم خمیر تولید شده و بر همین اساس نیز سطح مقاومتشان متفاوت است.
چرا از سرامیک در نما استفاده کنیم؟
کافیست مصالح مورد استفاده برای نما را مرور کنید تا پی به تنوع بسیار زیاد آنها ببرید. برخی از این مصالح در چند سال کاربرد زیادی پیدا می کنند و به مرور ممکن است جایگاه خود را از دست بدهند. اما نماهایی از قبیل آجر و سنگ در معماری ایرانی جایگاه ویژه ای داشته و همیشه از آنها استقبال میشود. سرامیک که طرح سنگ می باشد نیز می تواند از انتخاب های همیشگی باشند چون:
- قیمت ارزان تری نسبت به سنگ دارند
- اجرای آنها بدون نیاز به ملات بوده و سریع تر انجام میشود
- ضایعات ارزشمند و قابل استفاده دارند
- تعمیر و نگهداری آنها آسان است
- تنوع بالایی داشته و متناسب با سبک معماری می توان آنها را انتخاب کرد.
- نفوذ نم و رطوبت به درون آنها کم بوده و امکان جداسازی سرامیک از روی زیرساخت فلزی وجود ندارد.
قیمت اجرای نمای سرامیکی
قیمت اجرای نمای سرامیکی تا حد زیادی به سیستم نصب تایل ها بستگی دارد. علاوه براین، متراژ ساختمان، نوع سرامیک ها، طرح و مدل و میزان پیچیدگی ها در اجرا همگی می توانند بر قیمت ها تاثیرگذار باشند. توجه داشته باشید که قیمت فلزات در حال نوسان بوده و به همین دلیل نرخ های اجرای این سبک نما نیز با تغییر مواجه میشوند. برای استعلام قیمت می توانید با کارشناسان تجهیزنما تماس بگیرید.
سوالات متداول نمای سرامیکی
نمای سرامیکی چیست؟
نمای سرامیکی نوع خاصی از نمای ساختمان می باشد که متریال اصلی نصب شده روی دیوارها و سایر بخش های بنا، سرامیک خشک است.
چرا از سرامیک در نما استفاده کنیم؟
نماهایی از قبیل آجر و سنگ در معماری ایرانی جایگاه ویژه ای داشته و همیشه از آنها استقبال میشود. سرامیک که طرح سنگ می باشد نیز می تواند از انتخاب های همیشگی باشند
قیمت اجرای نمای سرامیکی چیست؟
قیمت اجرای نمای سرامیکی تا حد زیادی به سیستم نصب تایل ها بستگی دارد. علاوه براین، متراژ ساختمان، نوع سرامیک ها، طرح و مدل و میزان پیچیدگی ها در اجرا همگی می توانند بر قیمت ها تاثیرگذار باشند.
سلام
در اجرای نمای ساختمان نمای سرامیکی بهتر است یا پرسلانی؟