
تیترهای مطالب این صفحه: ✔ نمای خشک چیست؟↓ ✔-انواع-نمای خشک↓ ✔نمای خشک سرامیکی↓ ✔ نمای خشک آجری↓ ✔قیمت-نمای-خشک؟↓
نمای خشک در گروه جدیدترین شیوه های اجرای نما می باشد که در آن ملات های سیمانی کاربرد ندارند. برای اتصال تایل های سرامیکی و آجری در این نوع نما از زیر ساخت های فلزی استفاده شده و به دلیل کاهش وزن تحمیلی به ساختمان مزایای زیادی را به همراه دارد. تجهیزنما در ادامه به معرفی ویژگی ها، مزایا، معایب و قیمت اجرای این نوع نما و اجزا و دیتیل های مورد نیاز برای آن اشاره خواهد داشت.
نمای خشک چیست؟
سنگ، سرامیک و آجر از جمله متریال های پرکاربرد در نماهای کلاسیک و مدرن می باشند که در طرح و مدل های متنوع قابل اجرا هستند. در روش های معمول از ملات های سیمانی برای نصب متریال های مختلف روی دیواره های ساختمان استفاده میشود که مزایا و معایب خاص خودش را دارد. در سال های اخیر با معرفی سیستم های متنوع، نصب نمای خشک برای نماهای سرامیکی و آجری استفاده میشود که در آن ها ملات به طور کامل حذف میشود. نصب زیرساخت توری فلزی روی ساختمان و قرار گرفتن رانرهای آلومینیومی با استحکام بالا و در نهایت چیدمان سرامیک و آجر روی این رانرها خلاصه ای از نمای خشک می باشد. اصلی ترین برای نام گذاری این شیوه اجرای نما، استفاده از تجهیزات فلزی به جای ملات های مایع سیمانی است.
اجرای نمای خشک
با حذف ملات سیمانی برای اتصال سرامیک و آجر روی نمای ساختمان، نیاز به تجهیزات فلزی متعددی می باشد که همگی از نظر کیفیت و استحکام در سطح بالایی قرار دارند. از مهم ترین اجزا و دیتیل ها برای نماهای خشک می توان به رانر، کلیپس، براکت و انواع لاستیک های درز گیر اشاره نمود. با توجه به نوع سیستم پنهان یا سیستم نمایان که برای اجرای این نوع نما انتخاب میشود، اجزا و دیتیل های مورد استفاده در آنها متفاوت است.
انواع نمای خشک
برای دسته بندی این نوع نما فاکتورهای متعددی وجود دارند. به عنوان مثال، با توجه به نحوه اجرا و نصب تایل های سرامیکی و آجری می توان آنها را در گروه های زیر دسته بندی کرد:
-
نمای نمایان خشک:
مهم ترین ویژگی این نوع نما، قابل مشاهده بودن بخشی از تجهیزات و دیتیل های به کار رفته در روند اجرا می باشد. به منظور نگهداشتن تایل های سرامیکی لبه های کلیپس روی آنها قرار میگیرد و قابل مشاهده هستند. سیستم فاوتون، ماسا، ترک، کلیپس چهار طرفه از جمله روش های نمایان می باشند.
-
نمای پنهان خشک:
در این سیستم ها تمام دیتیل ها زیر نما قرار گرفته و روی نما هیچ چیز جانبی به جز سرامیک یا آجر قابل رویت نیست. روش های پیمی، چسبی، شیاری و کیل از جمله سیستم های پرکاربرد برای اجرای نمای خشک می باشند.
در دسته بندی دیگر می توان این نوع نما را با توجه به نوع پوشش اصلی و متریال گروه بندی کرد که رایج ترین آنها عبارتند از:
نمای خشک سرامیکی
سرامیک های مورد استفاده در این نوع نما با سرامیک های معمول متفاوت بوده و وزن و مقاومت بالایی دارند. سرامیک پرسلانی از نمونه های بسیار پرکاربردی می باشند که درجه نفوذ رطوبت در آنها کمتر از 5 درصد می باشد. مهم ترین ویژگی در سرامیک های نمای خشک، قدرت نفوذ بسیار پایین رطوبت در آنها و همچنین استحکام بالا در برابر فشار و ضربه، نوسانات دمایی و همچنین تماس با مواد شیمیایی و باران های اسیدی است.

نمای خشک آجری
در اجرای نماهای آجری نیز از سیستم های خشک می توان استفاده نمود. با این انتخاب روند اجرای کار سرعت بیشتری پیدا نموده و نیاز به ملات سیمانی و افزایش وزن تحمیلی به ساختمان نیست. ابتدا زیر ساخت فلزی در این نوع نما آماده شده و سپس آجرها روی رانر با پیچ رولپلاک های مخصوص و فلزی متصل میشوند.
معرفی 10 نمای خشک جدید و پرکاربرد
انواع نمای خشک به علت تنوع بالا امروزه مورد توجه تعداد زیادی قرار گرفته است که در این قسمت به آن ها اشاره می کنیم:

-
نمای فولاد ضد زنگ
فولاد ضد زنگ یا استیل یک گزینه عالی از انواع متریال های نمای ساختمان به حساب می آید، که دارای سطح صیقلی و براق است. در نما های ساختمان های مدرن بسیار از این ماده استفاده می شود. استیل نسبت به روی، ظاهر زیبا تری دارد و البته نصب آن آسان تر هم است. این نوع از نما چندین دهه دوام دارد.
-
فایبر سمنت
صفحات سیمانی فایبرسمنت به عنوان یکی از نوع های نما خشک سیمانی در ساختمان هایی با اسکلت بتنی و فلزی، برای دیوار داخلی، پارتیشن بندی سقف کاذب و نما استفاده می شود. فایبرسمنت در برابر عوامل جوی مقاوم است.
-
کرتین وال (نمای شیشه ای)
نمای کرتین وال، یا همان نمای شیشه ای؛ یکی از نما های مدرن ساختمانی است که دارای استایی است. به این ترتیب که وزن شیشه ها، بر روی سازه کرتین وال و شاسی کشی های مربوط به آن، سنگینی می کند و هیچ بار مرده حاصل از وزن شیشه ها و بار انرژی های حاصل از طوفان، باد و… که مربوط به پوسته خارجی می باشد، متوجه خود ساختمان نمی شود.
-
اچ پی ال (High Pressure Laminate)
این نوع، ورق هایی با روکش طرح چوب یا انواع طرح های دیگر از ترکیب های رزین های فنولیک و لایه سلولزی به وجود می آید، که پس از قرار گرفتن در دمای بالای 145 درجه و فشار bar 300 تبدیل می شود به صفحات محکم. مقاومت و دوام شیمیایی بالا و چسبندگی به سرعت و پایدار رزین های مصرفی سبب پیوند ناگسستنی لایه های مختلف این پنل می شود.
نصب نمای خشک
روند نصب نمای خشک به طور کامل با سایر روش ها متفاوت است و دلیل اصلی آن، عدم استفاده از ملات می باشد. برای نصب این نما مراحل اصلی کار به صورت زیر می باشند:
- نصب توری های فلزی یا پلاستیکی بسیار مقاوم روی سطح نما
- اتصال رانرهای آلومینیومی به زیر ساخت
- اتصال تایل های سرامیکی یا آجری با دیتیل های مخصوص به رانر
متریال نمای خشک
با توجه به کاربرد این نمای مدرن در اقلیم های آب و هوایی مختلف، از مصالح مختلف و متنوعی در آن استفاده می شود. عمده ترین این متریال نمای خشک عبارتند از آلومینیوم، استیل و گالوانیزه است، مصالح رویه نما هم شامل انواع سرامیک و سنگ خشک، شیشه و آجر و نیز پروفیل های آهنی و… است.
باید به این نکته توجه کرد که شیوه نصب، ویژگی های کاربردی و متریال نما مصرفی در هر مورد دارای پروتکل های اجرایی خاص و نیز استانداردهای ویژه و لازم الاجرایی است که با دقت مورد توجه قرار می گیرد.


مزایای نمای خشک
دلایل زیادی برای استفاده از روش های اجرای بدون ملات نما وجود دارد که از مهم ترین آنها می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:
- عدم استفاده از ملات برای نصب سرامیک و آجر روی نمای ساختمان باعث افزایش سرعت اجرای کار میشود.
- تایل های سرامیکی و آجری در صورت خرابی و ایجاد ترک و شکستگی براحتی قابل جایگزینی می باشند.
- سرامیک و آجر استفاده شده در این نما با سطح اصلی ساختمان فاصله دارند. از این فاصله می توان برای پنهان ساختن تاسیسات و لوله ها و کابل و غیره استفاده نمود.
- نوع متریال استفاده شده در این نما و همچنین دیتیل های آن در برابر نوسانات دمایی و نم و رطوبت مقاومت بسیار زیادی دارند.
معایب نمای خشک
از مهم ترین معایب این روش اجرای نما می توان به قیمت آنها اشاره نمود. چون تمام زیرساخت از فلز می باشد، به همین دلیل قیمت نهایی کار نسبت به استفاده از ملات بیشتر است. علاوه براین، در این نوع نما نمی توان از سنگ های متنوع استفاده نمود و سرامیک ها نیز باید ویژگی های خاصی داشته باشند. به همین دلیل به اندازه سایر روش های نما حق انتخاب نخواهید داشت.
فروش دیتیل نمای خشک در تهران
از موارد بسیار مهم در اجرای این نما، انتخاب و خرید دیتیل نمای خشک با کیفیت بالا می باشد. عدم توجه به این مساله می تواند در اجرای نما اختلال ایجاد نموده و طول عمر و ماندگاری آن را کاهش دهد. تجهیزنما انواع دیتیل های مرتبط با سیستم های نمایان و پنهان را با بالاترین کیفیت ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره ویژگی های این قطعات و استعلام قیمت آنها می توانید با کارشناسان تجهیزنما تماس بگیرید.
قیمت نمای خشک
اصلی ترین فاکتور در تعیین قیمت نمای خشک، نوع سیستم اجرای آن و دیتیل های مورد استفاده است. علاوه براین، بسیاری از این تجهیزات وارداتی بوده و به همین دلیل علاوه بر نوسانات فلز، تحت تاثیر نرخ ارز نیز قرار میگیرند. متراژ ساختمان، طرح و مدل نما و متریال به کار رفته در آن همگی بر قیمت نمای خشک تاثیرگذارند.
سوالات متداول نمای خشک:
نمای خشک چیست؟
سنگ، سرامیک و آجر از جمله متریال های پرکاربرد در نماهای کلاسیک و مدرن می باشند که در طرح و مدل های متنوع قابل اجرا هستند. در روش های معمول از ملات های سیمانی برای نصب متریال های مختلف روی دیواره های ساختمان استفاده میشود که مزایا و معایب خاص خودش را دارد.
انواع نمای خشک چیست؟
- نمای نمایان خشک: مهم ترین ویژگی این نوع نما، قابل مشاهده بودن بخشی از تجهیزات و دیتیل های به کار رفته در روند اجرا می باشد. به منظور نگهداشتن تایل های سرامیکی لبه های کلیپس روی آنها قرار میگیرد و قابل مشاهده هستند. سیستم فاوتون، ماسا، ترک، کلیپس چهار طرفه از جمله روش های نمایان می باشند.
- نمای پنهان خشک: در این سیستم ها تمام دیتیل ها زیر نما قرار گرفته و روی نما هیچ چیز جانبی به جز سرامیک یا آجر قابل رویت نیست. روش های پیمی، چسبی، شیاری و کیل از جمله سیستم های پرکاربرد برای اجرای نمای خشک می باشند.
اجرای نمای خشک چیست؟
با حذف ملات سیمانی برای اتصال سرامیک و آجر روی نمای ساختمان، نیاز به تجهیزات فلزی متعددی می باشد که همگی از نظر کیفیت و استحکام در سطح بالایی قرار دارند. از مهم ترین اجزا و دیتیل ها برای نماهای خشک می توان به رانر، کلیپس، براکت و انواع لاستیک های درز گیر اشاره نمود.