نمای خشک
تیترهای مطالب این صفحه: ✔ نمای خشک چیست؟↓ ✔-انواع-نمای خشک↓ ✔نمای خشک سرامیکی↓ ✔ نمای خشک آجری↓ ✔قیمت-نمای-خشک؟↓
نمای خشک در گروه جدیدترین شیوه های اجرای نما می باشد که در آن ملات های سیمانی کاربرد ندارند. برای اتصال تایل های سرامیکی و آجری در این نوع نما از زیر ساخت های فلزی استفاده شده و به دلیل کاهش وزن تحمیلی به ساختمان مزایای زیادی را به همراه دارد. تجهیزنما در ادامه به معرفی ویژگی ها، مزایا، معایب و قیمت اجرای این نوع نما و اجزا و دیتیل های مورد نیاز برای آن اشاره خواهد داشت.
نمای خشک چیست؟
سنگ، سرامیک و آجر از جمله متریال های پرکاربرد در نماهای کلاسیک و مدرن می باشند که در طرح و مدل های متنوع قابل اجرا هستند. در روش های معمول از ملات های سیمانی برای نصب متریال های مختلف روی دیواره های ساختمان استفاده میشود که مزایا و معایب خاص خودش را دارد. در سال های اخیر با معرفی سیستم های متنوع، نصب نمای خشک برای نماهای سرامیکی و آجری استفاده میشود که در آن ها ملات به طور کامل حذف میشود. نصب زیرساخت توری فلزی روی ساختمان و قرار گرفتن رانرهای آلومینیومی با استحکام بالا و در نهایت چیدمان سرامیک و آجر روی این رانرها خلاصه ای از نمای خشک می باشد. اصلی ترین برای نام گذاری این شیوه اجرای نما، استفاده از تجهیزات فلزی به جای ملات های مایع سیمانی است.
نمای خشک ساختمان
نمای خشک ساختمان یکی از روشهای نوین و مدرن در صنعت ساختمانسازی است که در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این روش، از مصالحی استفاده میشود که به طور مستقیم به سازه اصلی ساختمان متصل نمیشوند و به جای آن، بر روی یک زیرساخت فلزی یا چوبی نصب میشوند.
مزایای نمای خشک ساختمان:
- سرعت اجرای بالا: به دلیل پیشساخته بودن اجزای نما، سرعت اجرای کار بسیار بالا میرود و در نتیجه زمان پروژه کاهش مییابد.
- وزن سبک: وزن سبک این نوع نما، بار کمتری را به ساختمان وارد میکند و در نتیجه نیازی به تقویت سازه نیست.
- عایق حرارتی و صوتی بالا: استفاده از مصالح عایق در نمای خشک، باعث بهبود عملکرد حرارتی و صوتی ساختمان میشود و در نتیجه هزینههای انرژی را کاهش میدهد.
- مقاومت در برابر رطوبت و نفوذ آب: این نوع نما به دلیل وجود لایههای عایق و سیستم زهکشی، مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت و نفوذ آب دارد.
- تنوع بالا در طرح و رنگ: نمای خشک با استفاده از انواع مصالح و طرحها، امکان ایجاد نماهای متنوع و زیبا را فراهم میکند.
- سهولت تعمیر و نگهداری: در صورت بروز هرگونه مشکل، تعمیر و نگهداری نمای خشک بسیار آسانتر از نماهای سنتی است.
- کاهش تولید زباله و آلودگی محیط زیست: به دلیل استفاده از مصالح پیشساخته و کاهش ضایعات در حین اجرا، این روش، سازگار با محیط زیست است.
اجزای اصلی نمای خشک:
- زیرساخت: معمولاً از پروفیلهای فلزی یا چوبی ساخته میشود و به عنوان اسکلت اصلی نما عمل میکند.
- عایق حرارتی: برای کاهش انتقال حرارت و بهبود عملکرد انرژی ساختمان استفاده میشود.
- لایه محافظ: از مصالحی مانند ورقهای آلومینیومی، کامپوزیت، سنگ طبیعی یا مصنوعی برای پوشش نهایی نما استفاده میشود.
- سیستم زهکشی: برای جمعآوری آب باران و جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل ساختمان طراحی شده است.
اجرای نمای خشک
با حذف ملات سیمانی برای اتصال سرامیک و آجر روی نمای ساختمان، نیاز به تجهیزات فلزی متعددی می باشد که همگی از نظر کیفیت و استحکام در سطح بالایی قرار دارند. از مهم ترین اجزا و دیتیل ها برای نماهای خشک می توان به رانر، کلیپس، براکت و انواع لاستیک های درز گیر اشاره نمود. با توجه به نوع سیستم پنهان یا سیستم نمایان که برای اجرای این نوع نما انتخاب میشود، اجزا و دیتیل های مورد استفاده در آنها متفاوت است.
انواع نمای خشک
برای دسته بندی این نوع نما فاکتورهای متعددی وجود دارند. به عنوان مثال، با توجه به نحوه اجرا و نصب تایل های سرامیکی و آجری می توان آنها را در گروه های زیر دسته بندی کرد:
-
نمای نمایان خشک:
مهم ترین ویژگی این نوع نما، قابل مشاهده بودن بخشی از تجهیزات و دیتیل های به کار رفته در روند اجرا می باشد. به منظور نگهداشتن تایل های سرامیکی لبه های کلیپس روی آنها قرار میگیرد و قابل مشاهده هستند. سیستم فاوتون، ماسا، ترک، کلیپس چهار طرفه از جمله روش های نمایان می باشند.
-
نمای پنهان خشک:
در این سیستم ها تمام دیتیل ها زیر نما قرار گرفته و روی نما هیچ چیز جانبی به جز سرامیک یا آجر قابل رویت نیست. روش های پیمی، چسبی، شیاری و کیل از جمله سیستم های پرکاربرد برای اجرای نمای خشک می باشند.
در دسته بندی دیگر می توان این نوع نما را با توجه به نوع پوشش اصلی و متریال گروه بندی کرد که رایج ترین آنها عبارتند از:
-
نمای خشک سرامیکی
سرامیک های مورد استفاده در این نوع نما با سرامیک های معمول متفاوت بوده و وزن و مقاومت بالایی دارند. سرامیک پرسلانی از نمونه های بسیار پرکاربردی می باشند که درجه نفوذ رطوبت در آنها کمتر از 5 درصد می باشد. مهم ترین ویژگی در سرامیک های نمای خشک، قدرت نفوذ بسیار پایین رطوبت در آنها و همچنین استحکام بالا در برابر فشار و ضربه، نوسانات دمایی و همچنین تماس با مواد شیمیایی و باران های اسیدی است.
-
نمای خشک آجری
در اجرای نماهای آجری نیز از سیستم های خشک می توان استفاده نمود. با این انتخاب روند اجرای کار سرعت بیشتری پیدا نموده و نیاز به ملات سیمانی و افزایش وزن تحمیلی به ساختمان نیست. ابتدا زیر ساخت فلزی در این نوع نما آماده شده و سپس آجرها روی رانر با پیچ رولپلاک های مخصوص و فلزی متصل میشوند.
-
نمای خشک کرتین وال
نمای کرتین وال از جمله پراستفاده ترین نماهای خشک است.با اینکه در سال 1930 میلادی و در کشور آمریکا این نوع نمای خشک ابداع و استفاده شد، در حال حاظر، همچنان جزو مدرن ترین نماهای خشک است.
این نما به دلیل ساختاری بسیار مناسبی که دارد، باعث شده که در کنار زیبایی آن، استحکامی فوق العاده را نیز دارا باشد.استحکام آن به دلیل استفاده کردن از فریم آلومینیومی و شیشه در آن است که شیشه نقش نمای بیرونی را ایفا می کند.
ساختار و کارکرد نمای خشک کرتین وال به طوری است که ساختار خودایستا دارد، جرم بالای شیشه بر لامل های مربوط به آن سنگین می شود؛به همین دلیل بار مرده ای از نتیجه جرم شیشه ها و انرژهایی چون باد، طوفان، و… که باعث می شود نما متوجه آن شود اما خود ساختمان آن را حس نمی کند.
همین دلیل ساختاری باعث شده که نمای خشک کرتین وال یکی از مرغوب ترین نماهای خشک شیشه ای از نظر سازه ساختمان باشد.
-
نمای خشک اسپایدر
سیستم نمای اسپایدر یکی از نماهای مدرن بدون قاب و فول شیشهای است که در ساختاری خود ایستا پیاده سازی می شود و پیاده سازی فنی آن اهمیت زیادی دارد.در نمای اسپایدر شیشه توسط اتصالات نقطهای به سازه اصلی ساختمان وصل می گردد.این ساختار باعث می شودکه نمایی یک دست و بدون قاب را برای استفاده های گوناگون، از جمله؛ مدرسه، دانشگاه، هتل، ساختمان های نظامی، تجاری و اداری و هر ساختمانی که تصورش را داشته باشید، ایجاد می کند.قطعا داشتن اطلاعات کافی از این نوع نما سبب می شود که شما، بهتر از این نمونه سازه استفاده نمایید.نمای خشک اسپایدر به سه سیستم تقسیم می شود:
- سیستم سازههای فلزی
- سیستم سازههای کابلی
- سیستم سازههای شیشهای
-
سیستم سازه های فلزی
این نمونه از نمای اسپایدر با استفاده از فلز مهار می شود و در واقع لعاب کار و سیستم نگهدارنده آن با استفاده از فلز تولید شده اند.
-
سیستم سازه های کابلی
در این نمونه به جای استفاده از فلز، از کابل استفاده می شود و به گونه ای کابل ها مهار می شوند تا بتوانند وزن کلی سازه را تحمل کنند و نمای اسپایدر را پیاده سازی نمایند.
-
سیستم سازه های شیشه ای
استفاده از شیشه به جای فلز و کابل به عنوان یکی دیگر از روش های مهار نمای اسپایدر به شمار می رود که باید توسط تیم طراحی و پیاده سازی اجرا شود و هدف از این نوع اجرا داشتن نهایت دید بدون حضور متریال های غیر در افق نگاه بیننده بوده است.
-
نمای خشک مش متال
این نما نسبت به محل استفاده و نوع کاربری از آن، جنس های مختلفی دارد.از جمله ویژگی های آن می توان به قیمت مناسب نسبت به کیفیت، استحکام و مقاومت بالا، داشتن انعطاف پذیری بالا، سرعت بالای اجرا، زیبایی و تنوع در رنگ، مقاومت در مقابل عوامل جوی، سایه اندازی باکیفیت بر روی آن، قابلیت آبکاری و گالوانیزه کردن اشاره کرد. نمای مش متال به دلیل متنوع بودن از نظر متریال و جنس، قابلیت ساخته شدن به شکل ورقه های آلومینیومی، فولادی سیاه، مسی و… را دارا است.می توان گفت که بیشتر دلیل محبوبیت این نما، یکپارچگی ساختار آن و متصل نبودن آن به عوامل دیگر است.
-
نمای خشک وایرمش(مش توری)
این نما نوعی از بافته های فلزی است که مانند تار و پود در هم تنیده شده است و جنس آن از استیل ضد زنگ می باشد.نمای خشک وایر مش دو ویژگی کلی دارد که آنها، ایجاد سایه بر روی آن و دیگری محافظت از نما است.دلیلی که این نما مناسب پروژه های صنعتی است، این است که دوام بالایی دارد.شفافیت، توری بودن و سبکی از دیگر خصوصیات این نما است که باعث زیبایی و جذابیت آن در شب شده است.
-
نمای خشک کامپوزیت(آلومینیوم کامپوزیت)
نمای دیگری که باز هم استفاده بیشتری در بین نماهای خشک دارد، نمای خشک کاپوزیت است.این نما نیز مانند نمای کرتین وال جزو مدرن ترین نماهای خشک است.استفاده ویژه این نما در ساختمان های تجاری است.همچنین می توان پنل های کوچک و بزرگ آن را به راحتی فروشندگان تهیه کرد که از دو لایه ورق به جنس آلومینیوم است که توسط موادی به نام پلی اتیلن ( یا مواد مخصوص کند سوز و نسوز ) به یک دیگر متصل شده اند.
یکی از عامل های طرفداری نمای خشک کامپوزیت، سبک وزن بودن آن به دلیل استفاده از آلومینیوم در آن است.این نما به حدی سبک است که وزن آن در یک متر مربع، حدود 5 تا 8 کیلوگرم است که در برابر مصالح دیگر چون سنگ، شیشه و سیمان وزن سبک تری دارد. از سنگ %90، از شیشه%75، از سیمان%85 و از ورق معمولی%50 سبک تر است.
این ویژگی باعث شده که اگر نمای خشک کامپوزیت در ساختمان های با استفاده از بتن سبک استفاده بشود، باعث افزایش عایق صوتی آن ساختمان می شود. از ویژگی های این نما می توان به تنوع رنگی، مقاوم در برابر آتش سوزی، قابلیت جدا حرکت کردن در هنگام وقوع زلزله و سرعت بالا در اجرای آن اشاره کرد.
-
نمای خشک فایبرسمنت
نمای خشک فایبر سمنت به صورت صفحات سیمان الیاف دار یا فایبر سمنت است که کارکرد آن در ساختمان هایی است که اسکلت داخلی آنها به صورت بتنی و یا فلزی باشد.ساختار اصلی بدین صورت است که متشکل از الیاف سلولز و بافتی از سیلیکات و سیمان است.
در این نوع ساختمان ها، این نما، برای پارتیشن بندی، دیوار داخلی، سقف کاذب و همچنین نما مورد استفاده قرار می گیرد.سیستم های نمای خشک فایبرسمنت، در برابر عوامل جوی مقاوم هستند.
در مواقع آتش سوزی نمای خشک فیبر سمنت مقاومت کرده و همچنین عایق صوتی و حرارتی خوبی خواهد بود.در کنار اینها، نسبت به باقی متریال ها عایق رطوتی بهتری است.این نوع نما می تواند در شکل و طرح های مختلف طراحی و ساخته بشود و به صورت هوای خشک ساخته و به دست مشتریان برسد.
-
نمای خشک GFRC(جی اف آر سی)
GFRC مخفف بتن الیاف شیشه بوده که به نمای خشک هم معروف است. GFRC از الیاف بتنی و مواد افزودنی برای بهبود خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی بتن استفاده میشود.خصوصیات GFRC بسته به ترکیب مواد سازنده آن میتواند متفاوت باشد.
الیاف شیشه به کار رفته در آن مقاومت کششی بالاتری نسبت به فولاد دارد.در جی اف آر سی به جای فولاد از الیاف شیشه برای تقویت بتن استفاده میشود. از آنجا که این الیاف مانند فولاد زنگ نمیزنند، بنابراین نیازی به محافظت از پوشش بتن در برابر زنگ زدگی نیست.
وزن کم GFRC امکان اجرای آنها بر روی سطوح ساختمان را راحتتر، سریعتر و بدون چالش میکند. وزن سبکتر، مقاومت در برابر کشش و خمش، مقاومت در برابر آب و فایرپروف؛ آزادی عمل طراحان و معماران در امکان ابداع طرحهای جدید در انواع رنگها و بافتها را برای استفاده در سطوح مختلف ایجاد میکند.
همچنین وزن کم این محصول به دلیل ضخامت کم، تولید قطعات ظریف و بزرگ با طرحهای متنوع و پیچیده را امکانپذیر میکند. از دیگر مزایای قطعات جی اف آر سی پیشساخته، تعمیر سریع و تعویض قطعات جدید به جای اجزای کلی نمای آسیب دیده است.
-
نمای خشک چوب پلاست
نمای چوب پلاست به نسبت دیگر نمای ساختمان بسیار شیک و مدرن است و به علت طرح چوبی که دارد در اولین نگاه حس خوبی به بیننده القا خواهد کرد. این متریال در مقایسه با نمونههای مشابه یکی از ارزان ترین نما های ساختمان نیز محسوب میشود و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.
نمای چوبی اجرا شده با پروفیل چوب پلاستیک علاوهبراین محصولی بوده که به طبیعت آسیب نمیرساند و از بازیافت چوب و پلاستیک با مخلوط آرد مخصوص تولید میشود. با توجه به تولید پروفیل چوب پلاست با محصولات ذکر شده، میتوان گفت این محصول به دلیل برخورداری از استحکام پلاستیک و چوب به طور همزمان، مقاومت بالایی داشته که از مزایای اصلی نمای چوبی ساختمان به شمار میآید.
متریال چوب پلاست، یک مزیت بسیار بزرگ دارد و آن محافظت از ساختمان در برابر تغییر درجه دماست؛ نمای ساختمان چوبی که با پروفیل چوب پلاستیک اجرا شده است، به خوبی از نفوذ سرما یا گرما جلوگیری خواهد کرد.
-
نمای خشک HPL (اچ پی ال)
نمای خشک اچ پی ال با حدود 11 کیلوگرم در هر متر مربع، بین سبک ترین نماها قرار دارد. این قابلیت باعث شده که این نما، باعث ایمن شدن ساختمان در برابر زلزله شده است. این خصوصیت در کنار سادگی نصب آن، باعث شده که مورد توجه معماران برای نماسازی ساختمان های اداری و تجاری تبدیل شود.
از دیگر ویژگی های آن می توان به تنوع رنگ، قابلیت ارتجاع، امکان برش و استفاده پنل آن در ابعاد و طرح های گوناگون را نام برد.طریقه ساخت این صفحات اینگونه است که پنل اچ پی ال که تشکیل شده از چندین لایه کاغذ کرافت است، با روکش طرح چوب و یا طرح های دیگری، از ترکیب سلولزی و رزین های فنولیک ورقه هایی راتشکیل می دهند که در گرما و فشار بسیار بالایی(145C و 300bar) تبدیل به صفحات محکمی می شوند.
به طور معمول گسستن این صفحات از یکدیگر غیرممکن است چرا که دوام، مقاومت شیمیایی بالا، چسبندگی سریع و پایدار باعث این اتفاق می شوند.این استحکام و ناگسستن صفحات از هم باعث شده که این نما در برابر اشعه قدرتمندUV و فعل و انفعالات جوی مقاومت کند.
معرفی 10 نمای خشک جدید و پرکاربرد
انواع نمای خشک به علت تنوع بالا امروزه مورد توجه تعداد زیادی قرار گرفته است که در این قسمت به آن ها اشاره می کنیم:
-
نمای فولاد ضد زنگ
فولاد ضد زنگ یا استیل یک گزینه عالی از انواع متریال های نمای ساختمان به حساب می آید، که دارای سطح صیقلی و براق است. در نما های ساختمان های مدرن بسیار از این ماده استفاده می شود. استیل نسبت به روی، ظاهر زیبا تری دارد و البته نصب آن آسان تر هم است. این نوع از نما چندین دهه دوام دارد.
-
فایبر سمنت
صفحات سیمانی فایبرسمنت به عنوان یکی از نوع های نما خشک سیمانی در ساختمان هایی با اسکلت بتنی و فلزی، برای دیوار داخلی، پارتیشن بندی سقف کاذب و نما استفاده می شود. فایبرسمنت در برابر عوامل جوی مقاوم است.
-
کرتین وال (نمای شیشه ای)
نمای کرتین وال، یا همان نمای شیشه ای؛ یکی از نما های مدرن ساختمانی است که دارای استایی است. به این ترتیب که وزن شیشه ها، بر روی سازه کرتین وال و شاسی کشی های مربوط به آن، سنگینی می کند و هیچ بار مرده حاصل از وزن شیشه ها و بار انرژی های حاصل از طوفان، باد و… که مربوط به پوسته خارجی می باشد، متوجه خود ساختمان نمی شود.
-
اچ پی ال (High Pressure Laminate)
این نوع، ورق هایی با روکش طرح چوب یا انواع طرح های دیگر از ترکیب های رزین های فنولیک و لایه سلولزی به وجود می آید، که پس از قرار گرفتن در دمای بالای 145 درجه و فشار bar 300 تبدیل می شود به صفحات محکم. مقاومت و دوام شیمیایی بالا و چسبندگی به سرعت و پایدار رزین های مصرفی سبب پیوند ناگسستنی لایه های مختلف این پنل می شود.
سیستم های اجرایی نمای خشک
سیستم های اجرایی نمای خشک به دو صورت نمایان و غیر نمایان انجام می گیرد:
-
سیستم Visible یا نمایان
در این سیستم سرامیک با استفاده از براکت نصب می شود که با پرچ یا پیچ به پروفیل های زیرسازی متصل می شود. براکت ها، سرامیک چینی و کاشی را هم در بالا و هم در پایین آنها کاملاً احاطه کرده اند. براکت های ویژه ای برای بستن سرامیک چینی وجود دارد که از بالا و زیر کاشی ها استفاده می شود.
-
سیستم Invisible یا کیل
کیل یک سیستم نمای تهویه با زیرساخت تشکیل شده از پروفیل های افقی است، که به وسیله شبکه ای از ریل های عمودی، نگه داشته می شود. لنگر گونه ای از پیچ است که با فرو رفتن در کاشی ها، باز می شود و موقعیت خود را محکم می کند. لنگر برای اتصال براکت با سرامیک ها طراحی شده است. براکت هم یک پروفیل از جنس آلومینیوم است که به کاشی ها وصل می شود و به آرامی وارد شیار های یک ریل افقی می شود. سرانجام، سرامیک و کاشی از پروفیل های افقی زیرساز آویزان می شود.
نصب نمای خشک
روند نصب نمای خشک به طور کامل با سایر روش ها متفاوت است و دلیل اصلی آن، عدم استفاده از ملات می باشد. برای نصب این نما مراحل اصلی کار به صورت زیر می باشند:
- نصب توری های فلزی یا پلاستیکی بسیار مقاوم روی سطح نما
- اتصال رانرهای آلومینیومی به زیر ساخت
- اتصال تایل های سرامیکی یا آجری با دیتیل های مخصوص به رانر
متریال نمای خشک
با توجه به کاربرد این نمای مدرن در اقلیم های آب و هوایی مختلف، از مصالح مختلف و متنوعی در آن استفاده می شود. عمده ترین این متریال نمای خشک عبارتند از آلومینیوم، استیل و گالوانیزه است، مصالح رویه نما هم شامل انواع سرامیک و سنگ خشک، شیشه و آجر و نیز پروفیل های آهنی و… است.
باید به این نکته توجه کرد که شیوه نصب، ویژگی های کاربردی و متریال نما مصرفی در هر مورد دارای پروتکل های اجرایی خاص و نیز استانداردهای ویژه و لازم الاجرایی است که با دقت مورد توجه قرار می گیرد.
انواع متریال نمای خشک
- سرامیک پرسلانی:
مقاومت بسیار بالا در برابر سایش، ضربه، رطوبت و تغییرات دمایی
تنوع طرح و رنگ بسیار بالا
وزن سبک نسبت به سنگ طبیعی
نصب آسان و سریع
- کامپوزیت:
ترکیبی از آلومینیوم و مواد پلیمری
وزن سبک و مقاومت بالا در برابر خوردگی و ضربه
تنوع رنگ و طرح بسیار بالا
قابلیت شکلدهی به طرحهای پیچیده
- سنگ طبیعی:
زیبایی طبیعی و منحصر به فرد
مقاومت بسیار بالا در برابر سایش و ضربه
تنوع رنگ و بافت بسیار بالا
وزن سنگینتر نسبت به سایر متریالها
- عایقهای حرارتی:
پشم سنگ، پلی استایرن، پلی اورتان و …
کاهش مصرف انرژی
بهبود آسایش حرارتی
نصب آسان در زیر لایههای نمای رویه
- شیشه:
ظاهر مدرن و لوکس
عبور نور طبیعی
تنوع رنگ و طرح بسیار بالا
شکنندگی و نیاز به مراقبت بیشتر
- آجر:
ظاهر کلاسیک و سنتی
عایق حرارتی و صوتی خوب
تنوع رنگ و بافت
وزن نسبتا سنگین
عوامل موثر در انتخاب متریال
مقاومت در برابر آتش: اهمیت در ساختمانهای بلندمرتبه و عمومی.
وزن متریال: تاثیر بر سازه ساختمان.
سهولت نصب و نگهداری: سرعت و هزینه اجرای نما.
طراحی ساختمان: هماهنگی متریال با سبک معماری ساختمان.
عایق حرارتی و صوتی: نیاز به عایقبندی ساختمان.
بودجه: هر متریال دارای قیمت متفاوتی است.
شرایط آب و هوایی: مقاومت متریال در برابر شرایط محیطی مختلف.
مزایای نمای خشک
دلایل زیادی برای استفاده از روش های اجرای بدون ملات نما وجود دارد که از مهم ترین آنها می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:
- عدم استفاده از ملات برای نصب سرامیک و آجر روی نمای ساختمان باعث افزایش سرعت اجرای کار میشود.
- تایل های سرامیکی و آجری در صورت خرابی و ایجاد ترک و شکستگی براحتی قابل جایگزینی می باشند.
- سرامیک و آجر استفاده شده در این نما با سطح اصلی ساختمان فاصله دارند. از این فاصله می توان برای پنهان ساختن تاسیسات و لوله ها و کابل و غیره استفاده نمود.
- نوع متریال استفاده شده در این نما و همچنین دیتیل های آن در برابر نوسانات دمایی و نم و رطوبت مقاومت بسیار زیادی دارند.
معایب نمای خشک
از مهم ترین معایب این روش اجرای نما می توان به قیمت آنها اشاره نمود. چون تمام زیرساخت از فلز می باشد، به همین دلیل قیمت نهایی کار نسبت به استفاده از ملات بیشتر است. علاوه براین، در این نوع نما نمی توان از سنگ های متنوع استفاده نمود و سرامیک ها نیز باید ویژگی های خاصی داشته باشند. به همین دلیل به اندازه سایر روش های نما حق انتخاب نخواهید داشت.
فروش دیتیل نمای خشک در تهران
از موارد بسیار مهم در اجرای این نما، انتخاب و خرید دیتیل نمای خشک با کیفیت بالا می باشد. عدم توجه به این مساله می تواند در اجرای نما اختلال ایجاد نموده و طول عمر و ماندگاری آن را کاهش دهد. تجهیزنما انواع دیتیل های مرتبط با سیستم های نمایان و پنهان را با بالاترین کیفیت ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره ویژگی های این قطعات و استعلام قیمت آنها می توانید با کارشناسان تجهیزنما تماس بگیرید.
قیمت نمای خشک
اصلی ترین فاکتور در تعیین قیمت نمای خشک، نوع سیستم اجرای آن و دیتیل های مورد استفاده است. علاوه براین، بسیاری از این تجهیزات وارداتی بوده و به همین دلیل علاوه بر نوسانات فلز، تحت تاثیر نرخ ارز نیز قرار میگیرند. متراژ ساختمان، طرح و مدل نما و متریال به کار رفته در آن همگی بر قیمت نمای خشک تاثیرگذارند.
سوالات متداول نمای خشک:
نمای خشک چیست؟
سنگ، سرامیک و آجر از جمله متریال های پرکاربرد در نماهای کلاسیک و مدرن می باشند که در طرح و مدل های متنوع قابل اجرا هستند. در روش های معمول از ملات های سیمانی برای نصب متریال های مختلف روی دیواره های ساختمان استفاده میشود که مزایا و معایب خاص خودش را دارد.
انواع نمای خشک چیست؟
- نمای نمایان خشک: مهم ترین ویژگی این نوع نما، قابل مشاهده بودن بخشی از تجهیزات و دیتیل های به کار رفته در روند اجرا می باشد. به منظور نگهداشتن تایل های سرامیکی لبه های کلیپس روی آنها قرار میگیرد و قابل مشاهده هستند. سیستم فاوتون، ماسا، ترک، کلیپس چهار طرفه از جمله روش های نمایان می باشند.
- نمای پنهان خشک: در این سیستم ها تمام دیتیل ها زیر نما قرار گرفته و روی نما هیچ چیز جانبی به جز سرامیک یا آجر قابل رویت نیست. روش های پیمی، چسبی، شیاری و کیل از جمله سیستم های پرکاربرد برای اجرای نمای خشک می باشند.
اجرای نمای خشک چیست؟
با حذف ملات سیمانی برای اتصال سرامیک و آجر روی نمای ساختمان، نیاز به تجهیزات فلزی متعددی می باشد که همگی از نظر کیفیت و استحکام در سطح بالایی قرار دارند. از مهم ترین اجزا و دیتیل ها برای نماهای خشک می توان به رانر، کلیپس، براکت و انواع لاستیک های درز گیر اشاره نمود.