این سیستم برگرفته از یک کمپانی اسپانیایی تولیدکننده مصالح خشک نمای ساختمان است که در دهه اخیر در کشور ایران به طور گسترده در پروژههای فراوانی مورد استفاده قرار گرفته است و دارای دیتیل کاملا مهندسی شده است و برای تکتک قطعات بهکاررفته در اجزا محاسبات خاصی دارد.
سیستم نمای خشک نمایان (کلیپسی)
ترک
این روش یکی از روشهای کلیپسی است که اوایل در کشور ترکیه اجرا شده و در ایران قدمتی در حدود ده سال دارد و به دلیل ارزانسازی در دیتیل، روشی نسبتا بهینه است ولی از نظر فنی ارجحیت کمتری نسبت به روشهای مشابه کلیپسی (فاوتون و ماسا) دارد.
ماسا
این سیستم برگرفته از کمپانی اسپانیایی تولیدکننده سرامیک نمای ساختمان است که گستره زیادی در جزییات مهندسی و قطعات فنی مرتبط داشته و با وجود قیمت بالاتر نسبت به روشهای مشابه، استانداردهای بالاتری را بین مجریان نمای خشک در ایران کسب کرده است.
سیستم نمای خشک پنهان
کیل
در این روش برای اجرای نمای سرامیک خشک پنهان، سرامیکها با متههای خاص سوراخکاری شده و درون سوراخها حدیده میشود تا با انکربولتهای خاصی، قطعات کلیپسی آلومینیومی در پشت سرامیک به صورت قلاب فیکس و محکم شده و در پایان، سرامیکها با کمک قلابهای نصب شده در سرامیک روی ریل آلومینیومی نصبشده در نمای ساختمان قرار گرفته و با پیچ های رگلاژ تنظیم شوند.
شیاری
در روش شیاری که یکی از متدهای اجرای نمای سرامیکی خشک پنهان است، پشت سرامیک ها به ضخامت چند میلیمتر با دستگاه به صورت اریب شیار زده شده و سپس ریلهای اریب آلومینیومی در این شیارها قرار گرفته و با چسب محکم میشوند. سپس بر روی ریلهای آلومینیومی نصب شده در نما قرار گرفته و با پیچ رگلاژ تنظیم میشوند.
پیمی
در روش پیمی برای اجرای نمای سرامیک خشک پنهان، سرامیک یا سنگ با دریل سوراخکاری شده یا شیار زده میشود و سپس سرامیک یا سنگ بالایی و پایینی با پیم یا کلیپس استیل یا آلومینیوم به زیرسازی نما متصل میگردد.
چسبی
یکی از روشهای اجرای نمای سرامیک خشک پنهان،سیستم چسبی است که معمولا برای سرامیکهایی با ضخامت کم (۳ تا ۵ میلیمتر) و ابعاد بزرگ ۱۲۰ در ۲۴۰ سانتیمتر از آن بهره برده میشود. این روش در ۲ تیپ بیشتر دیده میشود.
در تیپ نخست، سرامیک با قاب آلومینیومی احاطه شده و با چسب به زیرسازی آلومینیومی متصل میشود و در تیپ دوم سرامیکها از کنارهها به ریلهای آلومینیومی آغشته به چسب متصل میشوند.
در تیپ نخست، سرامیک با قاب آلومینیومی احاطه شده و با چسب به زیرسازی آلومینیومی متصل میشود و در تیپ دوم سرامیکها از کنارهها به ریلهای آلومینیومی آغشته به چسب متصل میشوند.
انواع چسب و مش
مش یا توری فایبرگلاس برای مسلح کردن سرامیک و سنگ در سیستم های خشک به کار میرود تا با شکست آنها در نما قطعات از هم جدا نشده و سبب ریزش آوار و آسیب نگردد. عرض معمول این مشها در سرامیک خشک ۶۰ یا ۱۲۰ سانتیمتر با قطر ۴ میلیمتر است که هر یک متر مربع آن حدود ۷۵ گرم جرم دارد. مشهایی با جرم ۶۵ و ۱۱۰ گرم یا بیشتر نیز در نمای ساختمان کاربرد دارند.
چسبهای مخصوص نصب مش پشت سنگ یا سرامیک در انواع مختلف بسته به قیمت و کاربرد در ۳ دسته، پایه آب تکجزیی و چسبهای اپوکسی و پلیاورهتان ۲ جزیی و چسبهای ۳ جزیی (رزین پلی استر + هاردنر + کبالت یا شتاب دهنده) تقسیم بندی می شوند.