سرامیک نمای ساختمان با سرامیک های ساده تفاوت های چشمگیری دارد و از استقامت کافی جهت قرار گرفتن در برابر نم و رطوبت برخوردار است. این سرامیک ها که بدون ملات های سیمانی و تنها با پیچ و مهره های فلزی نصب میشوند، از نظر طرح و رنگ بندی دارای تنوع بالایی بوده و در سبک های مختلف معماری می تون از آنها استفاده نمود. تجهیزنما در ادامه به هر آنچه که باید درباره نمای سرامیک ساختمان، نحوه اجرا و تجهیزات مورد نیاز برای آن و همچنین قیمت اشاره خواهد داشت.

انواع سرامیک نمای ساختمان
برخلاف تصور اغلب افراد، سرامیک هایی که بر روی نمای ساختمان ها نصب میشوند، با سایر سرامیک ها کامل متفاوت است. این تفاوت ها نه تنها در شکل ظاهری می باشد، بلکه ویژگی ها و نحوه اجرای آنها نیز با هم فرق دارند. با توجه به ویژگی های فیزیکی و نحوه تولید می توان آنها را به دو گروه زیر تقسیم بندی کرد:
سرامیک خشک مجوف
این نوع از سرامیک نمای ساختمان به روش اکسترود تولید میشود. روند تولید این گروه از سرامیک ها به این صورت است که ابتدا خمیر تولید شده از خاک رس سفید و قرمز آماده سازی شده و سپس در قالب های مخصوص قرار گرفته و با فشار زیادی که به آنها وارد میشود، شکل میگیرند. در اثر حرارت دهی که دستگاه اکستروژن انجام می دهد، خمیر به این سرامیک ها تبدیل شده و مقاومت آنها در برابر نم و رطوبت تا حد زیادی افزایش پیدا می کند.
سرامیک خشک مجوف توپر
نوع دیگری از متریال هایی که برای نمای سرامیک ساختمان کاربرد دارد، به مجوف توپر معروف بوده و در بازار ایران نیز بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. خمیر سرامیک در این روش آماده شده و سپس با سیستم های فشار در قالب قرار گرفته و شکل میگیرد. فشار بسیار زیادی که به سطح سرامیک در حین تولید وارد میشود، باعث میشود رطوبت پذیری آنها کمتر از 5 درصد شود.
سرامیک های توپر فول بادی نیز گروه دیگری از سرامیک های نما می باشد که برای نمای بیرونی کاربرد زیادی دارد. سطح این نوع سرامیک کاملا صاف بوده و شبیه به همین دلیل برای آنها کمتر از لعاب استفاده می کنند. سایر سرامیک ها به صورت لعاب دار نیز اجرا میشوند و قیمت بیشتری نسبت به فول بادی دارند.
در دسته بندی دیگر می توان سرامیک ها را از نظر طرح و شکل ظاهری گروه بندی کرد که عبارتند از:
- سرامیک طرح سنگ
- سرامیک تراورتن
- سرامیک طرح آجر
- سرامیک طرح گرانیت
- سرامیک چند رنگ و طرح دار
با توجه به معماری ساختمان و طرح مورد نظر می توان از هر یک از انواع سرامیک های نما استفاده نمود. ویژگی مشترک در تمام این سرامیک ها، رطوبت پذیری بسیار پایین و کمتر از 5 درصد و مقاومت در برابر نوسانات دمایی و شوک های حرارتی اشاره نمود.
مزایای نمای سرامیک ساختمان
کاربرد بسیار زیاد سرامیک در نمای ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری، سازمان ها و فرودگاه ها و غیره نشان دهنده مزایای متعدد آن می باشد. اجرای این نوع سرامیک برای نمای ساختمان چند مزیت مهم را به همراه دارند که عبارتند از:
- در اجرای این سرامیک ها از هیچگونه ملات استفاده نمیشود و تمام زیر ساخت فلزی می باشد. به همین دلیل مقاومت بالایی در برابر نوسانات دمایی دارند.
- در اجرای سرامیک با ملات زمان زیادی برای خشک شدن ملات و اتصال کامل به دیوار باید سپری شود و به همین دلیل اجرای آنها زمان بر است. در نمای سرامیک خشک به دلیل حذف ملات، سرعت اجرا بسیار بالا بوده و تمام اتصالات با پیچ و مهره اجرا میشوند.
- تنوع در سرامیک های مناسب برای نما از نظر شکل و طرح و رنگ بندی بسیار زیاد است.
- به دلیل فاصله چند میلی متری که میان سرامیک ها در زمان نصب در نظر گرفته میشود، انبساط و انقباض منجر به فشار وارد کردن به تایل های جانبی نخواهد شد.
- جذب رطوبت در این سرامیک ها بسیار پایین بوده و در شرایط محیط مختلف گرمسیری و سردسیری می توان از آنها در نمای ساختمان استفاده نمود.
- در نصب این سرامیک ها از زیر ساخت شبکه ای فلزی استفاده میشود و به همین دلیل سرامیک ها امکان سقوط به پایین و خسارت های جانی و مالی را نخواهند داشت.
- سرامیک های نمای ساختمان به دلیل فشار زیاد و حرارت دهی که در روند تولید به آنها وارد میشود، در برابر ضربه و تماس با اشیای نوک تیز مقاومت بالایی دارند.
- بارش باران های اسیدی و شستشو با مواد شوینده اسیدی تاثیری در آنها ایجاد نخواهد کرد.

جدیدترین مدل های سرامیک نمای ساختمان
در صنعت ساختمان سازی تغییر و تحول بسیار زیادی را شاهد هستیم و نمونه بارز آن را می توان در طرح و مدل های سرامیک های نما مشاهده کرد. از جدیدترین مدل های این سرامیک ها می توان به مدل های طرح سنگ مرمر و آنتیک اشاره نمود. علاوه براین، نمونه های طرح تراورتن نیز از مدل های جدید می باشند که برای نمای آپارتمان های مسکونی و غیره می توان از آنها استفاده نمود.
اجرای سرامیک نمای ساختمان
در اجرای نمای سرامیک ساختمان دو روش کلی وجود دارد. در نوع قدیمی از ملات های سیمانی برای اتصال به سطح استفاده میشد که البته کیفیت خوبی نداشته و کمتر از آن استقبال میشود. در نوع دوم، ابتدا زیر ساخت فلزی روی سطح ساختمان نصب میشود. سپس تایل های سرامیک روی ریل های آلومینیومی قرار گرفته و با پیچ و مهره یا سایر اتصالات محکم میشود. برای اجرای ین نوع نما از سیستم های نمایان و پنهان استفاده شده و هر یک دارای ویژگی های خاصی هستند. با توجه به شرایط محیطی و نوع ساختمان سیستم مناسب باید انتخاب و تجهیزات باکیفیت و مقاوم نصب آنها انجام شود.

اجرای سرامیک نمای ساختمان در تهران
رعایت استانداردها در استفاده از تجهیزات زیر ساخت باکیفیت اهمیت بسیار زیادی در این شیوه اجرای نما دارد. گروه تجهیزنما از بزرگترین فروشندگان تجهیزات زیرساخت و انواع دیتل و غیره بوده و مشاوره در زمینه انتخاب اجرای نمای خشک ارائه می دهد. کارشناسان این مجموعه با تجربه بالایی که در سالها فعالیت در این حوزه کسب کرده اند، آماده ارائه مشاوره و معرفی تیم های حرفه ای در زمینه اجرای سرامیک نمای ساختمان در تهران می باشند.
سوالات متداول نمای خشک آجری
انواع سرامیک نمای ساختمان چیست؟
برخلاف تصور اغلب افراد، سرامیک هایی که بر روی نمای ساختمان ها نصب میشوند، با سایر سرامیک ها کامل متفاوت است. این تفاوت ها نه تنها در شکل ظاهری می باشد، بلکه ویژگی ها و نحوه اجرای آنها نیز با هم فرق دارند.
جدیدترین مدل های سرامیک نمای ساختمان چیست؟
در صنعت ساختمان سازی تغییر و تحول بسیار زیادی را شاهد هستیم و نمونه بارز آن را می توان در طرح و مدل های سرامیک های نما مشاهده کرد.
اجرای سرامیک نمای ساختمان در تهران کجاست؟
رعایت استانداردها در استفاده از تجهیزات زیر ساخت باکیفیت اهمیت بسیار زیادی در این شیوه اجرای نما دارد. گروه تجهیزنما از بزرگترین فروشندگان تجهیزات زیرساخت و انواع دیتل و غیره بوده و مشاوره در زمینه انتخاب اجرای نمای خشک ارائه می دهد.