اجرای نمای سرامیک خشک برای ساختمان های مسکونی و اداری و تجاری به دلیل مزایای متعدد آن در سالهای اخیر با استقبال زیادی مواجه شده است. علاوه بر قیمت مناسب، تنوع رنگی بالا و همچنین مقاومت زیاد در برابر نوسانات دمایی و اجرای سریع از جمله دلایل کاربرد گسترده این نوع نمای ساختمان به شمار می روند. در ادامه به هر آنچه که باید درباره قیمت اجرای نمای سرامیک خشک، انواع آن و روش های اجرای هر یک بدانید اشاره خواهیم داشت.

اجرای نمای سرامیک خشک چیست؟
یکی از مهم ترین و اصلی ترین مراحل ساختمان سازی، انتخاب متریال مناسب برای نما می باشد. متریالی که برای نما انتخاب میشود نه تنها بر زیبایی و جلوه ظاهری تاثیرگذار است، بلکه نقش موثری بر هزینه ها نیز خواهد داشت. اجرای نمای سرامیک یکی از روش های بسیار پرکاربرد برای زیباسازی ساختمان ها می باشد که اصلی ترین متریال در آنها، سرامیک است. برخلاف تصور اغلب افراد که از سرامیک تنها به عنوان کفپوش استفاده می کنند، نوع خاصی از آنها در نمای ساختمان ها نیز کاربرد دارد. البته لازم به ذکر است، برای اجرای نمای سرامیک خشک نوع سرامیکی که استفاده میشود با کفپوش ها کاملا متفاوت خواهد بود.
سرامیک های مورد استفاده در نمای ساختمان مقاومت بسیار بالایی در برابر نم و رطوبت داشته و تنها 5/0 درصد و کمتر از آن احتمال نفوذ دارند.
انواع نمای سرامیک خشک
در اجرای نمای سرامیک خشک همان طور که اشاره شد لازم است ابتدا متریال مناسب انتخاب شود. سرامیک پرسلان از کاربردی ترین گزینه های مورد استفاده در این نوع نما می باشد که در سه گروه تقسیم بندی شده و بر همین اساس می توان این نماها را دسته بندی کرد که عبارتند از:
- نما با سرامیک پرسلان فول بادی
- نما با سرامیک تراکوتا یا اسکترود
- نما با سرامیک پرسلان
سرامیک های فول بادی سطح صاف و یکدست داشته و در برابر نفوذ نم و رطوبت نیز مقاومت بالایی دارند و برای نما نیز می تون از آنها استفاده نمود. پرسلان های تراکوتا یا اکسترود به دلیل نحوه تولید خاصی که دارند، در برابر نم و رطوبت مقاومت بسیار بالایی داشته و نسبت به فول بادی ضخامت آنها کمتر است. از کاربردی ترین گزینه ها سرامیک های پرسلان می باشند که برای اجرای نمای خشک مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع از سرامیک ها سطح کاملا صاف و یکدست داشته و از نظر قیمت نیز ارزان تر می باشند.
برای خواندن مطالب درمورد سرامیک نمای بیرونی میتوانید:
مزایای اجرای نمای سرامیک خشک
استفاده از سرامیک برای نمای خشک به دلیل مزایای بسیار زیاد آن نسبت به سایر روش های نماسازی ساختمان ها مورد استقبال قرار گرفته اند. مهم ترین مزایا و ویژگی های مثبت این نوع نما عبارتند از:
- صاف و صیقلی بودن سطح و جلوه ظاهری بسیار زیبا
- مقاومت بسیار بالا در برابر نفوذ نم و رطوبت
- مقاومت بالا در برابر خوردگی با باران های اسیدی
- شستشوی آسان به دلیل قابلیت ضد لک سطح
- استحکام بالا در برابر فشار و ضربه
- مقاومت بالا در برابر نوسانات دمایی
- تنوع زیاد در رنگ و قابلیت اجرا بر روی ساختمان با سبک های معماری مختلف
- تعمیر و نگهداری آسان
- عایق سازی دیوارها در برابر صوت، حرارت و رطوبت
- قابلیت اجرای نمای سرامیک خشک ضد حریق با توجه به نوع چسب به کار رفته در آن
- کاهش وزن ساختمان نسبت به نمای سنگ مرمر و گرانیت
- قیمت مناسب اجرای نمای سرامیک خشک
- سرعت اجرای بالا

انواع روش اجرای نمای سرامیک خشک
علاوه بر تفاوت هایی که در نوع سرامیک استفاده شده برای این نوع نما وجود دارد، در نحوه اجرای کار نیز با هم فرق دارند. هر یک از این روش ها دارای مزایا و معایب خاصی بوده و متناسب با شرایط محیط و ساختمان می توان گزینه مناسب را انتخاب نمود. در یک دسته بندی کلی می توان آنها را به دو گروه اجرای نمای نمایان و پنهان تقسیم بندی کرد که هر یک دارای زیرمجموعه های متعددی هستند.
اجرای نمای سرامیک خشک نمایان
در چیدمان سرامیک ها و نصب آنها بر روی نما، بخشی از تجهیزات و گیره های استفاده شده برای محکم کردن آنها قابل مشاهده است. به همین دلیل به این روش ها نمایان گفته میشود. این روش دارای چهار زیرمجموعه می باشد که عبارتند از:
سیستم فاوتون
در سیستم فاوتون ابتدا ریل های آلومینیومی در زیر سازه تهیه شده و سپس سرامیک ها با کلیپس های مخصوص از جنس استیل ضد زنگ بر روی آنها قرار میگیرند. به منظور جلوگیری از لغزش و همچنین فیکس شدن سرامیک های نصب شده بر روی ریل های آلومینیومی در زیر آنها از پلاستیک های EPDM استفاده میشود.
سیستم ترک
از دیگر روش های کاربردی برای اجرای نمای سرامیک خشک می توان به سیستم ترک اشاره نمود که اولین باردر کشور ترکیه طراحی و اجرا شده است. در این سیستم ها سرامیک داخل ریل های آلومینیومی قرار گرفته و توسط کلیپس های مخصوص محکم میشوند. در این روش سرامیک داخل لبه نگهدارنده کلیپس قرار میگیرد و به همین دلیل استحکام بسیار بالایی دارد.سیستم ترک بسیارشبیه به سیستم فاوتون می باشد ولی نوع کلیپس های نگهدارنده سرامیک در آنها متفاوت بوده و به صورت کلی سیستم اکونومی تر و کم مقاومت تری نسبت به سایر سیستم های سرامیک خشک نمایان می باشد.
سیستم ماسا
در این سیستم از کلمپ های مخصوص و بزرگی برای نگهداری سرامیک ها استفاده میشود. بخشی از این کلمپ ها در لبه های سرامیک قرار گرفته و از بیرون قابل مشاهده بوده و گزینه ای کاربردی برای سرامیک با ضخامت زیاد و حتی سنگ های خشک تا 3 سانتیمتر می باشد . این سیستم به دلیل استفاده از کلمپ ( کلیپس های بزرگ استیل ) یکی از کاملترین ترین سیستم های سرامیک خشک نمایان در دنیا می باشد.
سیستم کلیپس چهار طرفه
به منظور کاهش قیمت اجرای نمای خشک سرامیک، در این روش از کلیپس های مخصوصی استفاده میشوند که به صورت صفحه ای بوده و قابلیت اتصال همزمان چهار لبه از چهار سرامیک را دارا هستند و با توجه به سلب بود و عدم فاصله در بین سرامیک ها در صورت جابه جایی سازه امکان فشار به سرامیک های روی نما و شکسته شدن آنها وجود دارد و گاهی دیده شده است که کلیپ های سرامیک به صورت مستقیم بر روی زیرساخت فولادی قرار میگیرند که این عمل با حذف ریل های آلومینیومی خطر شکست سرامیک در نما را دو چندان می کند .
اجرای نمای سرامیک خشک پنهان
به منظور حفظ زیبایی و ایجاد نمایی کاملا صاف و یکدست از روش هایی پنهان برای اجرای نمای سرامیک خشک نیز استفاده میشود. این گروه دارای چهار زیرمجموعه می باشد که در شرایط مختلف می توان از آنها استفاده نمود که عبارتند از:
- سیستم کیل: سیستم کیل یا انکربولت به نوع خاصی از اجرای نمای پنهان گفته میشود که در زیرساخت آنها از پروفیل های آلومینیومی افقی و ریل های فولادی عمودی استفاده میشود. ریل های آلومینیومی بر روی شبکه فلزی بسیار مقاوم عمودی محکم شده و سرامیک ها با پیچ های مخصوص بر روی زیر ساخت متصل میشوند. نوع رولپلاک استفاده شده در این نما از جنس استیل 304 انکربولت بوده و پس از ورود به سوراخ های ایجاد شده روی سطح، باز شده و به همین دلیل استحکام بسیار بالایی دارند.
- سیستم شیاری: در اجرای این سیستم ابتدا لازم است پشت سرامیک شیار با عمق های استاندارد ایجاد شود. سپس با چسب های مخصوص کلیپس ها درون شیار محکم شده و در نهایت سرامیک روی ریل آلومینیومی قرار میگیرد.
- سیستم چسبی: همان طور که از نام سیستم مشخص است، برای اتصال سرامیک به ریل های آلومینیومی زیر ساخت از چسب های مخصوص استفاده میشود. از این روش بیشتر برای نصب سرامیک هایی با ابعاد بالا استفاده می شود ولی برای سرامیک هایی با ابعاد نرمال ( 60*120 سانتیمتر ) نیز کاربرد دارد.
- سیستم پیمی: برای سرامیک هایی که ضخامت بالایی دارند، در این روش از پیم های فلزی بسیار مقاوم استفاده شده و سرامیک به زیرساخت متصل میشود.

قیمت اجرای نمای سرامیک خشک
در تعیین قیمت اجرای نمای سرامیک خشک فاکتورهای متعددی نقش داشته که از مهم ترین آنها می توان به سیستم اجرای نما اشاره نمود. با توجه به اینکه نما با سیستم های نمایان یا پنهان اجرا شده و کدام زیرمجموعه از آنها انتخاب می گردد، در نهایت قیمت ها متفاوت خواهد بود. متراژ نمای ساختمان، نوع سرامیک و ضخامت آنها، نوع طراحی نما و شرایط محیطی نیز می توانند بر قیمت ها تاثیر زیادی داشته باشند. با توجه به نوسانات در قیمت فلزات و تجهیزات وارداتی، قیمت ها با تغییر زیادی در طول سال مواجه میشوند. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم برای استعلام قیمت اجرای نمای سرامیک خشک با کارشناسان تجهیز نما تماس بگیرید.
سوالات متداول اجرای نمای سرامیک خشک
اجرای نمای سرامیک خشک چیست؟
یکی از مهم ترین و اصلی ترین مراحل ساختمان سازی، انتخاب متریال مناسب برای نما می باشد. متریالی که برای نما انتخاب میشود نه تنها بر زیبایی و جلوه ظاهری تاثیرگذار است، بلکه نقش موثری بر هزینه ها نیز خواهد داشت.
انواع روش اجرای نمای سرامیک خشک چیست؟
. در یک دسته بندی کلی می توان آنها را به دو گروه اجرای نمای نمایان و پنهان تقسیم بندی کرد که هر یک دارای زیرمجموعه های متعددی هستند.
قیمت اجرای نمای سرامیک خشک چیست؟
با توجه به اینکه نما با سیستم های نمایان یا پنهان اجرا شده و کدام زیرمجموعه از آنها انتخاب می گردد، در نهایت قیمت ها متفاوت خواهد بود. متراژ نمای ساختمان، نوع سرامیک و ضخامت آنها، نوع طراحی نما و شرایط محیطی نیز می توانند بر قیمت ها تاثیر زیادی داشته باشند.
1 دیدگاه